Löpardrömmar

Jag har lyssnat i kapp ett par av Huskys poddavsnitt. En podd som jag följt från starten och som ger en ständig källa till inspiration för mig. Ämnena är ofta långt i från det jag gör men ofta sådant jag  drömmer att våga göra. Det är människor i outdoorlivet som intervjuas. Det som innefattar den rörelse vi kan göra utomhus oavsett om är det på skidor, cykel, eller löparskor eller med klätterutrustning.

I förra veckan lyssnade jag på de två fantastiska tjejerna Fanny och Erika Borgström. De är en del av Sweden skimo girls och lägger mycket tid till löpning på sommaren. Deras träningsfilosofi prickade rätt hos mig. Drivna av glädjen till träningen och med en naivitet som jag känner igen. Att ingenting är omöjligt och varför inte prova trots att man kanske inte alltid har full koll på vad man ska göra. Den egenskapen är bra. Det gör att man får uppleva så mycket. Jag lyssnade även till avsnittet med traillöparen Jennifer Asp, en tjej som även hon ger massor av inspiration och verkligen drivs att glädje till löpningen och inte riktigt tror på motivation. Eller kanske mer att om glädje inte finns så finns det inte heller någon motivation. Hon går sin egen väg. Är sin egen tränare och låter kroppen bestämma pass för dagen.

De här tre tjejerna beskrev sin kärlek till löpningen så starkt att jag  kände hur det sprätte i benen. Av längtan att få springa mina fjäll. Få tassa bland stenskramel och låta löpningen ta tid. Utforska de gamla vandringslederna som ingen längre går, springa efter karta och kompass och mellan de stugor som finns. Jag fick också en längtan att göra en stuglöpning på riktigt i Jämtlandsfjällen. Springa och sova över, springa vidare nästa dag till nästa stuga.

Kanske kommer den här längtan så starkt nu när det börjar närma sig säsongsskifte i min egen träning. Efter Vasaloppsveckan brukar jag skifta till mer cykel och skidåkningen blir av att skejta på fjället och äta våfflor. Det är kanske är det ett tidigt vårtecken att jag längtar stig. Både att springa och att cykla.

Jag ska i alla fall göra den här sommaren till ett av mina bättre löparsomrar. Av den enkla anledningen att jag är anmäld till Vemdalen Fjällmaraton och för en gång skull ägna tid till att träna inför det. Jag har tagit mig runt på tjur och tur i två år. Det här året vill jag kunna gå efteråt och gärna komma under 7 timmar. Det är inte omöjligt. När längtan blev som störst googlade jag efter andra lopp att springa i sommar. Tyvärr krockade Idre Fjällmaraton med Vemdalen och fjällmaratonveckan i Åre krockar med cykellopp. Men det är nog bra. Ett maraton får räcka för en som mest cyklar.

 

3

3 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: