#newbikeday – Superior Team XF 29 Issue

Det var #newbikeday i går. Efter lång väntan kunde jag åka ned till min samarbetspartner Egons cykelaffär och hämta hem den nya cykeln. Jag ska för första gången åka fulldämpat. En ny erfarenhet och jag är faktiskt inte helt säkert om det passar mig. Men man ska utmana sig och prova nya saker. Jag har funderat på fulldämpat länge. Tidigare mer åt all-moutainhållet. En cykel med mer slaglängd och mindre xc-racerkänsla eftersom jag i fyra år haft en riktigt kompetent raket till cykel. Jag behöver inte en fulldämpad för att åka långlopp var liksom mantrat.

Men så fick vi möjlighet att köpa loss en riktigt fin xc-raket som motsvarar min hardtail i utrustningsnivå och vikt men med gung bak. På pappret en bakdämpare som ska vara helt stel i låst läge. Det blev svårt. Jag vred och vände på argumenten och plånboken för den delen också. När jag kunde låta min gamla cykel vara kvar i familjen var ändå valet lätt.

Så nu är den här. Jag har redan kört tre pass på den och tycker att den sköter sig fint även om jag är ovan att sitta ned så mycket. Ovan att åka utför eftersom jag inte riktigt är trygg med den ännu. Dämparna gör sitt jobb och är precis så hårda som de ska vara i låst läge och med mer justering underbart följsamma i öppet läge. Med pedaler på vägde cykeln in på 10.4 kg. Något hekto mer än min hardtail. Singelklinga är ovant och jag känner att jag skulle ha haft en lite lättare växel och en lite tyngre. Men sådant går att lösa.

Jag är så där fånigt glad. Så glad man blir när man har en ny leksak och dessutom har en riktigt frän namnlogga på ramen. Det kommer att bli en riktig fin sommar och jag lovar att återkomma med en lite djupare analys av cykeln om ett tag! Några av er har önskat det. Tills vidare får ni sådana bilder man tar när man är fånigt glad och nykär i ett stycke kolfiber och irrar omkring på gården och letar fotovinklar.

Trevlig fredag till er. 

4

3 Comments

    • Eller hur!! Jag har vilodag i dag, supersvårt..jag vill cykla. Mest hela tiden. Nu tänker jag tvätta cykeln. Igen för femtioelvte gången sedan den kom hem 😉

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: