Nu ska mitt knä bli bra!

Jag har väntat på operationstid ett tag nu. Det första budet var före jul men sedan kom den andra vågen av pandemin. Då prioriteras det inga mindre knäoperationer. Jag tänkte att jag nog skulle få vänta framåt sommaren eller hösten och blev förvånad jag när blev erbjuden en tid redan i början av februari. En återbudstid. Även om det kom olägligt, vilket sådana här saker väl alltid gör, så kunde jag inte tacka nej. Det kanske skulle innebära att jag skulle få en ny tid framåt sommaren när cykelsäsongen dragit igång.

Det är inte ett större ingrepp. Inte alls som den korsbandsoperation jag gjorde i augusti 2019. Efter den operationen har jag inte kunnat räta ut mitt knä helt och hållet och jag har lite låsningstendenser. Så som jag hade innan den första operationen där delar av menisken togs bort. Att jag inte kunnat räta ut mitt knä har troligen gjort att jag belastat min fotled och fot lite annorlunda och det i sin tur har gett besvär. Eftersom jag är begränsad i vad jag inte kan göra och kan göra bestämdes att gå in och titta vad som är fel i knät. Det kan handla om en ärrvävnad på korsbandet eller att det är lite för brett. Det är med andra ord oklart vad som orsakar mina besvär och det ska undersökas.

Sjukgymnasten tror på snabb återhämtning och jag väljer att lyssna på honom. Jag tänker också på hur snabbt jag faktiskt var tillbaka efter den första meniskoperationen. Men visst känns det lite surt att det kommer just nu. Nu när jag är är i riktigt bra skidform. När tekniken sitter och jag kan åka mer skidor än åren innan. Jag är också i bra cykelform och har hittat glädjen i både Zwiftrace och att köra fatbike ute. Men efter mycket skidåkning och fatbikecykling känner jag av det i knät och jag vill vara så besvärsfri som möjligt.

Nu gör jag bara det som jag vill göra fram till den 3:e februari. Är det att köra ett race på Zwift gör jag det. Är det att skejta ett lugnt pass med pannlampa som i går kväll gör jag det. Jag har raderat de planerade träningspassen jag hade lagt in i trainingpeaks och tänker att jag får ta i tu med det där sedan. Tänker också att det blir välbehövlig vila efter operationen. Vem vet, det kanske resulterar i en rejäl superkompensation!

Nä men skämt å sido hoppas jag kunna åka mycket skidor i vårvinter, cykla fatbike på fjället och allra mest ser jag framemot att kunna springa igen. Och göra allt det här med ett knä som är helt bra!

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: