Östersunds cykelfest!

I sommar, rättare mellan den 25 juni och 2 juli blir det fest i stan med omnejd. En fest av det allra bästa slaget, nämligen en fest ägnad helt åt cykling i alla former. Det är ett samarbete mellan cykelklubbarna föreningar, lokala cykelentusiaster kommunen och Destination Östersund som mynnat ut i detta. En vecka som startar med det nya loppet Cykla och ha skoj- vinn en hoj och avslutas med Swe Cup enduro (med Swecup pro-stage dagen innan tävling, hur coolt är inte det!?)

Cykelveckan är inte bara tävling utan programmet är späckat med cykliga aktiviteter som verkligen passar alla. Vad sägs till exempel att följa med min vän Lars på en guidad tur på Frösön tisdag den 27 juni kl 17.00. En tur som passar de som cyklat lite förr. På onsdagen den 28 juni är det Wonderful Wendnesday i Brunflo Bike Park vid 17:30. Det bjuds inte bara bjuds på cykling utan också musik och grillning!

Häng I Brunflo Bike Park, något man inte vill missa och något som passar både barn och vuxna!

Onsdagen den 28 juni bjuder cyklisten Cecilia Thomasson in till guidad tur i Fugelsta kl 17:30. Dagen efter vid 19:00 kan man testa E-mtb på samma ställe. Liften på berget kommer rulla hela veckan och ett nytt konstverk invigs ängs med bergsgatan på fredagen. Vill man testa Happymorningride hänger man med på fredagsmorgonen vid 05:55 och kan med fördel avsluta dagen med cyklig AW på Clarion. Dagen efter bjuds det in till gravelcykling i Brunflo.

Happymorningride Östersund, ett stående inslag som levt i många många år nu och som man bör uppleva om man är i stan!

Som sagt är veckan för alla och vad sägs om familjecykling på XCO-banan på Frösön? Den som användes vid XCO-SM i två år och som nu fått sig en uppfräschning och lite mer flow som gör att alla kan cykla den. Lördagen den 1 juli 10.30 bjuds det in till guidning där både barn och vuxna kan vara med. Samma dag bjuder Martin Björnvall (som är en av eldsjälarna för Brunflo Bike Park) in till Graveltur – Brunflo backlands med start vid 9.30.

Fugelsta ett område man gärna vill cykla!
Endurohäng innan den sista sträckan på SM i fjol. Jag ser framemot lika mycket häng i år!

Detta är bara ett axplock av vad som händer under veckan och det är häftigt att Östersund får visas upp som den cykelstad det är. För växer cyklingen så det knakar och vi är många som cyklar och många som gärna visar upp vad vi har att erbjuda. Jag hoppas verkligen att cykelfesten kommer dra besökare från andra delar av landet och att de som planerar att köra endurotävlingen kanske kommer någon dag tidigare för att få lite skönt cykelhäng innan!

Hela programmet och mer information om cykelfesten finns att läsa här på Visit Östersunds hemsida.

Jag själv kommer med stor sannolikhet hänga på som deltagare på något av arrangemangen, som häng i Brunflo Bikepark och cykling på berget. Självklart om allt går som jag vill så kommer jag stå på start till endurot och ser framemot en pro-stage.

Så ses vi på Östersunds cykelfest? Jag hoppas det!

4

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: