Påskfrukost på Andersön

Vi är hemmavid i påsk. Gör tvärtemot många andra som åker till fjälls. Jag resonerar så att jag har fjällen närsomhelst och kan välja att åka dit när jag vill. Den är helgen brukar det vara så otroligt mycket folk i Storhogna och Vemdalen och då är det skönt att vara hemma här. Hasse vill också komma hem för att få lite ombyte från stugan.

Som för 2 år sedan precis när pandemin slagit till åkte vi ut till Andersön tillsammans med Sandra och Robin. Då åt vi middag och cyklade stig tillsammans. I år hade vi bestämt att ses för att äta frukost innan stränderna skulle fyllas med påskfirande människor.

När vi parkerade vi strax efter åtta på långfredagens morgon vid Trefotsudden stod en bil på parkeringen. När vi åkte därifrån var så fullt att det stod bilar längs med vägen. Andersön är populärt för vårvinterfirande jämtlänningar!

Robin stod för eldandet och jag hade förberett smet till amerikanska pannkakor hemma. Vi hade bryggt en stor termos med kaffe och tagit med. Vi slog ned oss ned i snön vid strandkanten i solen och tittade på en strid ström skarskjetnade människor medan vi åt frukost.

Ju mer klockan blev ju fler kom och letade en bra plats att sola på. Det kändes lite som en strand om sommaren när man försöker att hitta den bästa platsen utan att vara allt för nära någon annan.

När klockan började närma sig halv tolv och folk med solstolar låg bara några meter i från oss i snön packade vi i hop oss och åkte hem. Lite lagom trötta och lagom solbrända.

Som jag sagt så många gånger förut, så är de allra enklaste utflykterna oftast de finaste och en påskfrukost en vårvinterfrukost var inte dumt!

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: