Pendlingseffektiva intervaller

I går blev det ett långpass på 4 timmar med nästan 900 höjdmeter på 27 km. Med lite snabb överslagsräkning förstår man ju att passet inte gick särskilt fort och höjdmeterna var många per kilometer. Det var tramp upp och cykling utför som gällde. Earn your turn på Öst- och Öneberget. En fin dag som innehöll skarpa, branta och svåra kurvor. En del promenad genom snö, ett par överraskningar i form av is och snö, sköna åk, många skratt och som avslutades med lunch på Tages.

Jag tänkte lite naivt i morse när jag tog snabba kläder i lycra att jag skulle köra ett intervall efter jobbet. Det gick ju ändå lugnt till i går. Jag hade lagt upp en plan, att köra backintervaller på två ställen varav ett av dem ligger precis bortanför vårt hus.

Mina ben däremot var inte lika naiva. De var realistiska och berättade bestämt att de inte ställde upp på nåt sånt.

I stället gick de med på, med visst motstånd på korta effektiva pendlingsintervaller. Trettio sekunders sprint med trettio sekunders vila. Kort uppvärmning och kort nedvarvning. Allt avklarat på tjugo minuter.

Kanske gav det ingen träningseffekt alls men det gjorde pendlingen hem lite mer spännande.

I morgon hoppas jag att benen är gladare. Det är happymorningride och lite senare på dagen lite hopp och lek på cykel med en kompis.

Nu däremot väntar kladdkaka, te och stickning med Sofie. Tänker att kladdkaka ger glada ben!

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: