Planen sprack

Nejmen det blev ingen avklarad far viking. Planen sprack rätt snabbt. Redan innan jag ens hunnit i cykelkläderna.

Jag vaknade lite för sent för att hinna till Happymorningride:s samling vid 05.55. Ute blåste det på tvären och motivationen som varit hög dalade en smula kan man säga. Jag stod och klädde på mig lite lojt när en sömndrucken Hasse kom upp och bara ville säga att han tyckte jag var hård som gav mig ut. Då kunde jag inte backa och utan kände ändå pepp. Hård ha! Klart det!

Jag åt lite yoghurt och kom ut strax före 06.00. Jag insåg ganska snabbt att det skulle bli svårt att hinna fem mil innan 10.00. Men distanspass är bra och det skulle med all säkerhet blåsa mindre i skogen.

Det gjorde det när det inte var öppna hyggen och jag insåg att det skulle vara tufft att cykla väg i motvind och la planen att varva det med vinterrundans stigar.

Efter en timme la min ena pannlampa av. Jag frös lite om överkroppen och började tappa lite go. Åt en godis och drack lite varmt te och lurade mig själv att cykla så långt bort på vinterrundan jag kunde komma. På så sätt skulle det ta tid att komma hem. Smart ändå!

Jag mötte Martin, en cykelvän som var ute på en kortare snabbare runda när jag själv tagit mig mot Torvalla igen. Vi pratade en stund och jag sa att jag lagt ned tanken på Fat viking och skulle snart cykla hem.

Efter ytterligare en halvtimme la även pannlampan på hjälmen av. De sjunger på sista versen tyvärr. Det hade inte riktigt ljusnat men efter en stund vande sig ögonen vid det skumma ljuset. Jag som varit på väg hem hade lurat mig själv igen och befann mig ännu en gång så långt hemifrån jag kunde.

När ljuset kom fick jag energin tillbaka och snart närmade sig klockan 09.00. Jag mötte ännu en cykelvän, Olle jag surrade lite med innan jag åter cyklade bort från hemmet igen.

Efter ett par trevliga Stravasegmemt begav jag mig hemåt. Ett par kilometer hemifrån dog min klocka. Men det gjorde inte så mycket. 50 km skulle jag inte nå och jag hade varit ute längre än vad mitt idag tunna pannben velat på morgonen.

Planer är just planer och i bland går de inte i lås. Jag är nöjd ändå. Längsta cykelpasset på länge. Superfina stigar och trevligt att få cykla från pannlampeljus till dagsljus.

På tal om pannlampor. Vilket är ditt tips på bra lampor som även funkar lika bra till skidåkning och löpning. Lampor som har bra batteritid och inte är så tunga.

5

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: