Poddtips – Prestera Mera 

poddtips

Veckans tema i Bloggar om Hälsa denna vecka är våra boktips eller podd-tips när det handlar om träning, kost eller hälsa. Jag läser sällan böcker specifikt till träning utan plöjer hellre intressanta poddar. Ett enkelt och smidigt sätt att få till sig kunskap tycker jag. Vi brukar ladda ett par poddar och lyssna i bilen när vi åker till stugan. I bland pluggar jag i lurarna på ett distanspass eller när jag går till och från jobbet. Kan bli enklare? Nej jag tror inte det!

poddtips
Favoritpodden just nu.

Prestera Mera Podden

Favoritpodden just nu och det senaste som jag lyssnat mig igenom är Prestera Mera-podden. Bakom den finns Tommy Ivarsson och Simon Gustavsson, två biomedicinare som även beskriver sig själva som löpare och nördar. De står även bakom företaget Umara.

Avsnitten är lagom långa, runt en halvtimme och finns även som youtubefilmer. Ämnena som tas upp är i förhållande till prestation och utifrån ett nutritionsperspektiv och den vetenskap som ligger bakom. Allt från vitaminer till kokosfett, prestera i kyla och vidare till styrketräning för att prestera bättre.

Det är riktigt intressanta även om jag i bland har lite svårt att hänga i med i alla termer. Det märks att de vet vad de pratar om och lyckas göra vissa torra saker roliga. Ett avsnitt i veckan har det kommit ut och finns just nu 24 att lyssna sig igenom. Du kan lyssna via nätet och hittar poddavsnitten här!

Brukar du lyssna på poddar? Dela gärna med dig av just din favorit!

Ett riktigt bra boktips bjuder Ida på, den fascinerande Markus Torgeby, kika in och läs vad hon tycker om boken! Jag har lagt till i min ljudbokshylla och ska lyssna på den under helgens distanspass!

0

13 Comments

 1. Jag lyssnar frekvent på poddar. Främst om cykling 100% nörd liksom.
  – Velovoices
  – Trainerroads podcast
  – The Cyclingnews podcast
  – Crosshairs radio (Cyclocross)
  – VSK-podden
  Merparten av dessa poddar handlar mer om själva proffsaspekten av sporten vilket jag tycker är intressant. Men trainerroads pod handlar om träning och ganska mycket om wattbaserad sådan och är jävligt intressant och relevant.

  • Tack så mycket för jätteintressanta tips!! Jag gillar också att lyssna till proffsaspekten på saker och ting, även om jag ibland inte förstår häflten av det eller alla gånger kan applicera det på mig själv.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: