Skidtema på bloggen framöver- häng med!

stakning
Snart! 

Förra vintern skrev jag två inlägg på temat skidor. Ett inlägg om hur du kan klä dig för de riktigt kalla dagarna och ett inlägg om hur man håller händerna varma.
Inläggen skrevs efter att jag frågat er om vad ni ville läsa mer om och skidor var en sådan sak. När jag bad om era frågor dök det även upp skidor, dels hur jag tänker kring förberedelser inför Nordenskiöldsloppet (som jag skrev om här), om vallatips och styrketräning med fokus på skidåkning.

Jag tänkte därför ta vid där jag slutade i vintras och skriva några inlägg om det som hör skidåkningen. Från vad du ska tänka på när du köper skidor, alternativ till skidåkning om snön inte kommer och till hur du klarar ett längre skidlopp och lite annat däremellan. Det blir med andra ord skidtema igen och riktas till dig är nybörjare eller motionär. Jag är själv inget proffs, det ska sägas innan men jag har lite värdefull erfarenhet som jag gärna delar med mig av! Eventuella felaktigheter som smyger sig in får ni göra mig uppmärksam på.

Jag tycker det passar alldeles ypperligt att börja tänka skidtema nu när det faktiskt har blivit vinter på många ställen i landet och spårrapprorterna duggar tätt. Sedan är det bara så att jag älskar allt som har med längdskidåkning att göra. En perfekt vinterträningsform även för oss cyklister!

Är det något speciellt som du vill veta kring ämnet och/eller har någon fråga så lämna en kommentar! Då så, då låter vi skidåkning ta lite mer plats här ett tag framöver, och du, det blir cykel också. 

På tal om cykel och vinter så har Elna Dahlstrand lagt mycket fokus på att prata vintercykling på sin blogg! Ett ämne jag själv skulle kunna skriva mycket om, men varför upprepa det som redan skrivs och skrivs riktigt bra? Här finns hennes första inlägg av två!Elna ska förresten köra det där galna vinterloppet runt den där berömda sjön. Vättern ni vet. Starkt!

2

4 Comments

  1. Och du ska köra det där galna loppet på skidor som är hur långt som helst. Igen! Det är starkt!
    Jag har faktiskt en fråga: jag har ett par fina skidor som jag inte gjort något med på ett par säsonger. De är fulla med gammal klumpig tejpvalla och jag tror jag behöver liksom fixa iordning dem. Det ringer en klocka långt bak i huvdet om att mätta belag…ska jag göra det själv eller lämna in eller…jamen du kanske hajjar? 😀

    • den frågan får du svar på i inlägg nummer två! Tack för att du ställde den 🙂

%d bloggare gillar detta: