Snapshots från helgen

Rubriken, den var vanligt långt tillbaka i bloggens historia. Dags att damma av den tänkte jag. Helgens genom ett par bilder från kamerans rulle. Eller nästan i alla fall, katterna är inte fotade med Iphonen och Zwiftbilden kommer från datorn.

Helgen innehöll inget distanspass, inget utepass på cykel eller skidpass. Inte mer än det skidpass vi gjorde i fredags och jag tappade det är mina finskidor nästan med ett skrapande ljud tog sig över blåstens rester. Visst hade jag fattat att det skulle vara skräpigt och allra bäst hade det varit om jag tagit mina ”fulskidor” men nu gjorde jag inte det. Trodde att pistmaskinen skulle trollat bort det mesta. Det var visserligen fint bitvis och helt ärligt tror jag att jag var lite ur fas och därav krisen efter repade skidor. Men det var skönt ändå på något sätt att få tappa det lite. Bli lite arg på döda ting och åka hem och köra Zwift.

I lördags började det med solsken och övergick till rent aprilväder utomhus. Vi tog en rejäl långpromenad på skoterleder och tänkte fota fågel. Även det en tankevurpa. Fåglar sitter sällan öppet och visar upp sig när det blåser rejäla vindbyar med snö. Det var platt ljus också. Men en fin promenad och innan vi gick ut fick jag lite bilder på grannens katt Linnea. Hon spatserar runt ägorna med pondus och väljer noggrant vem hon vill hälsa på. Det vill säga Hasse. Väl hemma körde jag ett hårt och kort intervallpass i Zwift med gnisslande kejda.

Vi körde spelkväll sen. Cissi kom över med ett favortspel och chips. Medan stormen dundrade i husväggarna placerade vi ut tågvagnar på en spelplan. Pratade och skrattade. Det är mysigt att få umgås över sällskapsspel.

I natt nådde nog helgens storm sin kulmen och i morse var det kav lugnt. Vi insåg att varken vinterrunda eller skidspår skulle vara särskilt bra efter storm och snöfall. Vi bestämde oss för att köra en etapp av Tour de Zwift. Jag skulle ta det lite lugnt om benen var trötta. Hänga med i starten och sedan falla bakåt. Det blev inte så. Jag hade ingen koll på banan, tappade förstaklungan efter de 70 höjdmeter vi plockat de fösta 5 minuterna och jagade sedan åkare i jakten på placering. Jag drar inte lika mycket effekt som förr och dagens pass låg 15 watt under mitt FTP över 20 minuter. Kändes som jag drog min 150 watt över FTP:n sett till hur jobbigt det kändes. Men men, kul att en gång varit A-åkare och kul att ändå fortsätta tycka att det roligt med Zwift.

Stickat har helgen innehållit. Ett par vantar som jag teststickat för en lokal designer och några varv på Hasses utetröja i tjock isländsk ull. Vi åkte över till Robin och Sandra. Hasse för att fota Robin när han syr grejer och jag för att sticka med Sandra. Kaffe och kaka och surr avslutade en fin helg.

I morgon ska jag för första gången skidpendla till jobbet. På fulskidorna och med hemmakontoret i ryggsäcken. Det blir med all säkerhet en tung historia in till jobbet men desto lättare hem. Spåren går ett par hundra meter upp från mig. Det är lyx och nu äntligen ska det bli av!

Hoppas ni har haft en bra helg.

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: