Trainermatta – en nödvändighet

Det finns tre viktiga saker som är nödvändiga när det bedrivs trainerträning inomhus. 3 saker som du inte ska tumma på.

1: En fläkt. Utan fläkt blir det onödigt varmt och jobbigt.
2: Trainerdäck. Ett slätt däck som är anpassat och som inte släpper i från sig svarta däckrester. Himla synd att peppra väggen i onödan. Dessutom låter ett trainerdäck mycket mindre än ditt vanliga däck. Och slutligen varför slita på däck som du ska ha utomhus i onödan?
3: Något att lägga under trainern och cykeln. En matta av något slag. För att skydda golvet från repor, och svett samt för att dämpa ljudet.

Vi uppehåller oss lite mer vid punkt tre. Vi har använt oss av två lite tjockare liggunderlag som fungerar ganska bra. Grannarna har säkert hört surret från trainern men inte klagat. Än så länge ska väl tilläggas eftersom vi fått nya grannar under oss som hör lite bättre än den gamla damen som bodde där tidigare.

Vi har letat lite efter speciella trainermattor för det finns många sådana men inte hittat något. När Fristilen skulle bygga om och ut gymmet fick vi en bit av mattorna som legat där. Två bitar efter våra mått och som med all säkerhet dämpar ljudet bättre än liggunderlagen. Lätta att torka av och så ser det lite snyggare ut. Känns riktigt bra. Tror grannarna nog håller med.

Det är med lite nostalgi som mattan ligger hemma nu. Tänk så mycket jag har svettats och jobbat på de där mattorna under åren som Fristilen har funnits. Nu har jag en bit av det hemma i mitt eget vardagsrum. Så tack Fristilen för det!
0

2 Comments

    • Det var det! Vi passade på att fråga när det ändå skulle bytas ut. Visst, jag har liksom redan svettat in den där mattan. Om inte annat är den bra mycket snyggare och mer praktisk än liggunderlagen. LIte lättare att tvätta!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: