Välkommen april!

Jag kikade in hos Elna och läste hennes inlägg om förväntansfulla april. Ett inlägg fullt av härliga saker hon ska göra i april. Det slog återigen hur avlångt landet vi bor i är. Hon ska plantera och gjort i ordning sina land. Jag har frösådd och funderar allvarligt på att skotta fram vår stora pallkrage. Likaså är det dags för tävlingspremiär för Elna snart. På stig. Det är en stund innan första stigarna tittar fram här. Ännu längre innan det torkar upp. Men det är det som är tjusningen ändå. Att det skiljer så mycket.

Hursomhelst så fick jag inspiration att plita ned mina saker jag tänkt att göra den här månaden. För även om snön fortfarande ligger är april en vårmånad på sitt sätt. Med skare, sol som värmer och så småningom de första turerna på stig. Om man har tur vill säga.

Jag ska också göra tävlingspremiär i april. Redan på lördag. Det känns dock lite dubbelt. Roligt och samtidigt lite tråkigt. Tanken har varit att skejta Storlienrännet på lördag. Jag har längtat skidtävling länge och sett framemot det. Men för några veckor gick det inte längre att skejta. De besvär jag har haft med mitt ena knä slog till med rejäl kraft och det funkar inte ens med några skejtskär. Det gör för ont. Jag har vilat från skejten länge nu men det blir inte bättre och att åka över 3 mil är bara vansinnigt dumt. Jag har stakat för att få komma ut på skidor och insett att jag får ta nya tag till vintern. Vi skulle ha åkt tillsammans med John och det känns ändå ledsammare att inte kunna det.

I stället för skidor blir det cykel. I Idre på Orbean och i en skicrossbana. Idre Snow Rythm har jag anmält mig till. Jag och Filippa Ring står på start från cykelklubben. Det är första gången man kör detta koncept i Sverige, bara det är häftigt. Jag har ingen aning om vad som väntar mig, hur det är att köra på snö och om jag ens kommer i håg hur det är att ta kurvor och hoppa med Orbean. Men det ska bli riktigt kul och spännande. Jag har dammat av ryggskydd, knäskydd och fullfacehjälm. Tvättat Orbean och Hasse har servat dämpare och ska byta till dubbädck. Det ska ma ha på.

Jag ska njuta och rida på vågen av medvind i jobbet och känslan att börja komma tillbaka på riktigt. Jag bytte ju jobb, på jobbet för några veckor sedan. Det har varit tufft, dels att lära sig nya saker och att samtidigt gå upp i tid. jag har varit oerhört trött och sovit bort eftermiddagarna. Men nu har det vänt lite. Jag är piggare, har hittat bra rutiner på jobbet och framförallt tycker jag att det är riktigt roligt det jag gör nu. Att vara administratör passar mig just nu. Vad som händer och sker längre fram vet jag inte.

Jag ska köra lite intervaller utomhus- perfekt med dubbad endurohoj. Nu ska benen väckas till liv och förhoppningsvis bli starka igen.

Jag ska också nyttja mina pendlingssträckor till lite effektiv träning. Korta intervaller och några längre segment så länge vinterrundan håller. I dag blev det bara lätt rull hem i solen.

April är skarens månad. Bara i dag bar det finns på kvällspromenaden. Det har varit regn, plusgrader och slask i ett par dagar. Men i natt slog det om till minusgrader och skaren är makalöst fin nu. Jag hoppas jag hinner ut med fatbiken innan det blir för mjukt igen. Jag vill cykla myrar bort mot Opesjön. Skarskejten blir ju inte av i år tyvärr.

Jag vill så gärna jogga lite igen nu när skidsäsongen går mot sitt slut. Men oklart hurvida knät tål det.

Det här med att odla och plantera är i första stadiet här. Vi har satt chili, zuccini och grönkål och det spirar i vårt lilla växthus som för tillfället står inne i vårt cykelrum. Vi fick mersmak efter sommarens lyckade första odlingsår. Det dröjer länge innan det går att plantera något ute, sedan brukar det gå undan!

Jag vill ut och spana på alla flyttfåglar som återkommer nu! Fota och sitta med kaffekoppen på morgonen och lyssna. Den tiden är här nu nämligen. Jag fångade bofinken på bild i går och fick se en flock snösparvar. Nu sätter det i gång ordentligt hos oss med noggranna uppdateringar på artdatabanken för att se vilka fåglar som rapporteras in, det kokas kaffe i termos och det promeneras en hel del i jakt på fåglar. En underbar tid!

3

One Comment

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: