Varför ställer jag klockan en ledig dag?

För frukosten någon timme senare. När jag huttrar lite av kylan från svettigt underställ och värmer händerna runt morgonens första efterlängtade kaffekopp. För den rejäla hotellfrukosten framför mig och hänget med cykelkompisarna efteråt. Skratten, skämten, kollen på Strava, påtåren och värmen som kommer tillbaka i kroppen lagom tills det är dags att cykla hem.

Men jag ställer också klockan på 04.50 en ledig fredag lika mycket för cyklingen. Att lite nyvaket leta alla cykelkläder som jag egentligen skulle ha lagt fram innan jag gick och la mig.

För den lika nyvakna cyklingen in till hotellet. På tomma cykelvägar och någon enstaka bil. Lyssna till Marinens dubbdäck mot asfalt och is och faktiskt ana att benen är lite piggare än vanligt.

Mötas upp utan för hotellet, få en kram av en vän jag inte träffat på länge. Förbetala frukosten och sen rulla i väg.

Känna att tempot går upp och benen svarar lite. In på stenhårda vinterstigar för Marinen är lekfull och långt i från så tung som fatbiken. Hamna lite efter uppför och undra om jag kommer bli avhängd.

Få känslan av nej nej jag orkar inte. Är jag så seg? För att efter en stund komma i gång på riktigt. Inte bromsa i kurvor, ta tighta svängar, låtsats att det är riktigt stig.

Krångla upp en telefon, ta bilder i farten och tappa gänget. Få växla upp, ställa mig upp och trycka ned alla de där watten jag har i benen och komma i kapp. Tjoa lite, ta lite fart, komprimera dämpare och hoppa.

Börja längta frukost och njuta av cyklingen tillbaka.

Allt det här vad mitt varför i morse. En ledig fredag och den där ypperligt goda idén att starta dagen med Happymorningride.

5

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: