Veckans plan som inte blir av och helgen som gick

Och här sitter jag och försöker få till hemskaste bloggbilden ever.
Och här sitter jag och försöker få till hemskaste bloggbilden ever. Men har tigertröja i alla fall.

Jag hade en fin plan för veckan som kommer. En plan som skulle innehålla en del skidåkning och ett nytt försök att få till regelbunden gymträning igen. Jag är ensam i lägenheten, Cissi är hos sin pappa och Hasse åker till Umeå i tre dagar. Sådana tillfällen funkar ju extra bra att ägna åt lite längre kvällsträning. Det blir inte riktigt som jag tänkt. Jag är förkyld. Huvudet fullt av bomull och det svajar lite i knäna när jag går. Tänkte i går kväll att lite sömn skulle göra susen. Insåg i morse att det inte var mer att göra än att sälja kvällens spinningpass till en kollega och ringa och sjukanmäla mig. Surt så klart men jag har klarat mig länge nu medan halva arbetsstyrkan på jobbet snorat och snörvlat i flera veckor och Cissi varit krasslig. Vilken himla tur att jag inte sitter på en startplats till Öppet spår i helgen. Det hade känts lite stressande.

Elna skrev något bra i dag, att ”awsome vecka funkar”, tänker man att det ska bli en bra vecka blir det så också. Jag anammar det och tänker att ett par dagars vila kommer göra gott för kroppen. Jag hinner se på reprisen av helgens världscupssändning från Lahtis. Hinner surfa Nordenskiöldsloppsinfo tills jag ser små skidgubbar framför mig. Jag hinner gå igenom svt-plays utbud av dokumentärer och kan dricka mycket te ur finmuggen. Skriva veckans temainlägg i Bloggar om Hälsa utan att känna tidsbrist.
Så kommer veckan bli awsome och jag kan jobba på onsdag och sedan eventuellt vara så pass frisk att jag kan rulla i gång kroppen med nyfikengruppen på fredag och ägna helgen åt lugn distansträning. Något åt det hållet i alla fall.

Helgen var i alla fall fin. Vi har ägnat en del tid åt att vara ute. Mestadels på skidor och så en kvällspromenad i djupsnö.  Storhogna bjöd på varannandags-väder så det varit de senaste helgerna vi varit där. Flurväder på lördagen och strålande sol på söndagen. Inget undantag i går. Lördagens snödumpning gav perfekta spår. Sådan där räls som jag alltid längtar efter på höstkanten. Bilder på söndagens räls bjuder Hasse på i sitt inlägg.

IMG_9392
I verkligheten går det uppför här på skalet tia, långbacken ned mot delningen till anslutningen som alltid ger lite skräckblandad förtjusning när den kommer. Har man bra fäste är det en fröjd att tugga sig uppför. Foto: Hasse

Vi åkte långpass, jag på klassiska skidor och Hasse skejtade. Vi snurrade runt spårsystemen från Storhogna till Vemdalsskalet i lugn takt och sippade sportdryck och åt gels. Jag kände mig lite slö i kroppen och producerade så mycket snor att jag blästrade skidorna. (Det är äckligt med skidsport, förlåt, men det är lite snorigt) Fokuserade på att åka lugnt och fokusera på tekniken. Sätta stakningen och försöka vänja min rygg med frånskjut men fick som senaste turerna en molande krampkänsla i höger sida av ryggen.

Jag tänkte först åka en mil extra när vi var klara, för att få hop 42 km men tänkte att det kanske var bäst att låta 33,5 km räcka när det inte kändes okej. Bra val och nu förstår jag varför känslan inte var så bra. Piskade säkert omkring alla baciller i tre timmar i går. Plåstrade om kroppen med den godaste kladdkakan jag någonsin gjort och ångrar nu att jag frös in den i stugan i stället för att ta med den hem. Jag är väl inte som alla andra som är sjuka, jag blir så fruktansvärt hungrig. Kanske kroppens sätt att bli frisk.

Nu ska jag läsa i kapp lite bra bloggar och slötitta på skidåkning i repris. 

0

14 Comments

  • Jag ska göra mitt bästa, äta sova vila och slötitta på teve. Fast jag är dålig på att vara sjuk..kan inte ligga still…

 1. Det dryga med sjukor är att de inte fattar ens tänk, vare sig man tänker neggo el positivt, det har jag märkt. Men känns ändå som att du kan göra det bästa av läget och bilden ser faktiskt helmysig ut!

  • Jag vet, det är så trist…fast ändå, hoppet är det sista som överger en. Åt det hålllet, du skulle ha sett framemot, tvättställningar, cyklar, damm i hörnen osv 😉 Dessutom kom dottern hem och kommenterade min bild att jag minsann såg jätterisig och gammal ut. TACK för den tänkte jag.

 2. Tack Malin! NEJ du är inte ensam 😉 Löpning och cykling, jätteäckligt, det är inte för inte som handskar har en snorlapp på tummen. Men vad tusan, vem är snygg när man tränar? Eller snorfri då kanske. Undrar vad det kan bero på egentligen, att det liksom bara rinner?

 3. Det var den verkligen! Lite grått, flurigt och snöigt på lördagen men söndagen blev fin! Bästa tiden kommer nu, varmt på dagarna och kallt på nätterna 🙂

 4. Nä fy, inte kul att vara sjuk. Knepigt det där, jag kommer ihåg att när jag var liten tyckte jag om det. Att få ligga hemma och kolla på film en hel dag, nerbäddad i soffan. Mest tyckte jag nog om att jag fick vara helt ensam. Det var nog egentligen det som lockade, en liten andningspaus liksom. Krya på dig!

  • Det går bra en dag, ungefär till eftermiddagen sedan kryper det i mig. Jag har liksom inte ro att ligga ned vilket jag borde göra eftersom det är säkert är bättre..
   Haha, så var det nog för mig också när jag var liten!
   Tack!

  • absolut, det vet jag 😉 Det ska jag göra, min vecka SKA bli bra! Bara det att jag kommer att ta ned de där gardinerna som visst andades lite väl mkt jul hade jag missat annars, en bra sak att vara hemma mer än för att äta och sova 😉

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: