Zwifts gruppass räddar när motivationen tryter

Just nu är det är en mellanperiod. Jag ställde undan skidorna för ett tag sedan och har ärligt inget sug att åka skidor. Spåren är lite sämre och jag ska inte ned till stugan något. Vinterrundan kräver bitvis dubbade däck och efter att jag halkat omkring på Marinen för någon vecka sedan kände jag att det inte är värt att riskera att bryta något i kroppen bara för att få cykla lite isig stig. Att cykla asfalt med tunga dubbdäck lockar inte heller. Motivationen har dalat rejält och jag behöver ladda om lite mentalt och försöka få in rörelse och träning som är enkel.

Då är det fint att kunna springa när andan faller på. Variera mellan korta och långa pass och testa lite intervaller. Lika fint och ännu enklare är att kunna köra Zwift under den här perioden. När stigarna tinar fram och lederna på berget eller i Brunflo tinar fram pausar jag mitt Zwiftabonnemang till hösten. Men innan dess klämmer jag ur det sista.

Förra veckan kände jag mig väldigt sliten. Det var andra veckan med samma känsla och jag bestämde mig för att köra lättare pass och inte köra något race. I stället letade jag upp workouts i compianionappen. Mer om workouts i Zwift har jag skrivit om här. Att få köra ett strukturerat pass tillsammans med andra i klunga utan att riskera att tappa för att man inte är lika stark gör mycket för motivationen. Likaså att få instruktioner och pepp på skärmen gör att tiden går lite fortare och passet är lite lättare att ta sig igenom. Eftersom jag inte har något träningsupplägg att utgå i från så väljer jag lite vad som jag känner bli bra och vad som känns roligt. Jag vet vad jag behöver träna på, vad jag behöver utveckla och vad som gör mig lite starkare och bättre.

De sista tre träningspassen på cykeln blev ett återhämtningspass, ett pass med fokus på riktigt lång klättring och i går ett bra tröskelpass. I går kände jag mig stark och tyckte det var ett riktigt roligt pass. Tre stora block av träning runt tröskeln. Längre intervaller blandades med kortare och mer effekt. Tillsammans med 73 stycken andra tjejer tog jag mig igenom en timme av bra träning. Och det är just det att man har andra omkring sig som kör precis samma pass, kämpar lika mycket att ta sig igenom intervallerna och genom chatt peppar varandra. Tjejer som sitter på sina trainerns runt omkring i världen. En häftig grej att få köra tufft inte bara med killar.

1

2 Comments

  1. ÅH vad bra att du skrev det här nu. Jag sitter och blänger på vädret, undrar var bad-ass-elna är någonstans, har inte lust att bli kall, blöt och lägga en timme på cykelvård, skulle tränat vid tio och fastnade i vinkelvolten och nu är hon nästan tolv och jag blir så trött. Och så kommer du och påminner om lösningen. Nu blir det Zwift. Du är bäst!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: