Craft Bike Transalp 2014?

Fortfarande inte speciellt myckt piggare än i går. Provar med te, dricker hemsk alvdon i brusform och börjar tycka lite synd om mig själv. Mest för att det är rätt långtråkigt att vara hemma och att jag missar fredagsfikat på jobbet. Dessutom såg jag i går när jag surfade in på Bikediscount att min tilltänkta Black Sin inte längre finns att köpa?! 2013:s modell är inte på långa vägar lika snygg. Så får man väl ändå inte göra va? Plocka bort en mtb så där;) Nåväl, ligga i soffan hemma gör ju också att tankarna vandrar i väg. SÅ:

I våras funderade jag kring att tänja på sina gränser, om att cykla riktigt långt och länge. Var ju i det inlägget inne lite på min att-göra-lista. Jag har ju en hel del jag vill göra.


Jag drivs ju som bekant av utmaningar, med mottot desto längre, jävligare och tuffare desto roligare. Jag får ett litet pirr i magen av berg. Plöjer mina outsidetidningar så fort det handlar om berg och bestigningar av dessa. Att jag är höjdrädd gör att en sådan äventyrare blir jag inte.

2008 blev jag nyförälskad i berg, denna gång berg man cyklar i. Vi var på Cran Canaria och passade på att ta en cykeldag mitt i allt annat svenssonsemestrande. Jag hade börjat cykla landsväg året innan och trodde aldrig att jg ksulle klara att cykla så långt och så mycket uppför. Jag föll pladask för det. Kan än i dag minnas tillbaka, känner värmen, den heta asfalten, tutandet av bilar bakom varje serpentin och känslan att äntligen stå på toppen och ha hela vägen tillbaka-nedför. Jag såg mig själv susa ned i hög hastighet. Riktigt så blev det inte för nedför var värre än uppför. Bromsade i stort sett hela tiden. Men det var en tur som satte sig fast som fick mig att vilja återuppleva det där.
Nu har det ju inte riktigt blivit så.

Tanken har inte bleknat så här 4 år senare. Inte då. Lever i allra högsta grad. Cykla vill jag göra, inte en renodlad tävling utan mer ett äventyr som just tänjer på gränser och gärna tillsammans med någon. Behöver nödvändigtvis inte ske på en racer. Det får hålla på ett par dagar och innehålla många höjdmeter. Det får bli just det årets höjdpunkt. Börjar ni ana vart jag är på väg?

Just det ja! Varför inte Craft Bike Transalp? Eller något liknande lopp. Det vore något det!
Minns att jag följe Kalle Berns blogg när han körde loppet 2010. Tänkte väl kanske inte så mycket att jag skulle vilja göra just det. MTB var inte så lockande just då. Men jag imponerades av bedriften att dag efter dag ta sig an höjdmeter efter höjdmeter.

Nu lockar det mer än någonsin. Inte nästa år men kanske tidigast 2014? Kostar en slant och kostar nog rätt mycket träning inför. Men omöjligt är det ju inte! Inte alls!

I vilket fall en sak som står på min att göra-lista. Undrar bara om min käre sambo är lika sugen?

Nån av som läser om genomfört det? Eller tips på andra flerdagarslopp.
Låt höra i sådana fall!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

 • Lena B

  december 7, 2012 at 15:08

  Jag kan bara hålla med! Jag har varit sugen på Jak Attac, http://www.yak-attack.co.uk/ i flera år (kanske något för dig?)! Känner mig inte riktigt mogen för den ännu men om något år så är det dags, det har jag lovat mig själv!

  Men hallå! Dom kan ju inte bara ta bort en modell hur som helst. Trist! Ja ja, det finns ju flera snygga och bra cyklar.

  Krya på dig!

  Svara
 • admin

  december 8, 2012 at 10:18

  Det såg riktigt tufft ut, allstå tufft;) Tala om utmaning, både pyskiskt och fysiskt.

  Jättetrist, cyklen finns inte på lager någonstans och 2013:s modell är inte lika snygg. Kikade på en 29:er från cube,. Hittar nog en bra hoj tillslut.

  Tack! Det går sakta framåt.

  Svara
 • Anonym

  december 19, 2012 at 19:23

  Craft Transalp är mycket upplevelse för alla pengar. Organisationen är 100 % i allt från väsktransporter till information. Rekommenderar att boka hotell själv eller köpa hotellpaket och skippa campen. Ett billigare men lika bra alternativ är Trans Schwarzwald, men de har plockat bort lagen till 2013, men det hindrar ju inte att man kör ihop iallafall. Organisationen är nästan lika bra som Trans Alp utom returtransporten tillbaka till start. Skippa den och lös det själva… Fem dagar och 10 000 hm sliter hälften så mycket som åtta och 20 000 hm.
  /Katarina

  Svara
 • Niklas

  augusti 9, 2014 at 19:59

  Hej,
  Trevlig cykelblogg! Vi (jag och frun) gjorde slag i saken och körde CBTA 2014. Tyvärr drabbades vi av ett par mindre missöden som gjorde att vi inte nådde hela vägen fram. Det gav dock mersmak och 2015 står vi mest troligt på startlinjen igen. Vi var i år ett 15-tal svenskar som deltog (tre mixed-lag, ett damlag, tre herrlag och ytterligare någon enstaka ihop med annan nationalitet). Det vore trevligt att ses på startlinjen 2015! Klart att du ska lura med dig din sambo – ett perfekt äventyr att träna inför och genomföra ihop! Vill du ta del av våra erfarenheter från 2014 års upplaga är du välkommen att läsa mer på ventureleap.wordpress.com. Lycka till med cykelutmaningarna – oavsett vad det blir!
  /Niklas

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: