Offroad Finnmark 300

2019 blir ett spännande cykelår. Ett år när jag kommer att våga lite mer och förhoppningsvis kommer att jobba ännu mer målmedvetet. För att bli ännu bättre tekniskt och försöka bli lite snabbare. Magkänslan säger nummerlapp och korta lopp. Kommer med all säkerhet återkomma till det.

Men långdistansare som jag är och lite knäpp vill jag också cykla långt. Riktigt långt. Göra något som kräver mycket pannben och mod. Att få kämpa mer med det mentala än att cykla så snabbt som möjligt. Och framförallt göra något där min egen prestation läggs åt sidan och det i stället handlar om laget.

För några veckor sedan frågade jag två av mina bästa vänner om de var intresserade av att göra något lite galet. Som att cykla 30 mil i Nord-Norge. 30 mil mtb i fjällvärlden och som ett lag. Det är fint med vänner som inte räds utmaningar och nästan utan att tveka svarar ja.

Så i slutet av juli och i början av augusti kommer jag, Erika Holmqvist och Sandra Wahlqvist att köra Offroad Finnmark. Vi har, tror jag, 48 timmar på oss att klara av 30 mil. Våra cyklar och kroppar ska hålla men allt kan hända under så lång tid. Det är nog det som är tjusningen- att ingen är självklart. Kommer vi klara av det? Ja så länge material och kroppar håller gör vi det. För vi har alla tre pannben och gillar utmaningar. Det kommer med all säkerhet bli ett minne för livet och en upplevelse utöver det vanliga.

Under vintern och våren kommer vi träna mycket tillsammans. Försöka att ge oss de bästa förutsättningarna vi kan för att klara av loppet. Eftersom det är roligt att dela med sig av saker så dyker det snart upp en facebooksida där ni får följa oss ända fram till start!

Någon av er läsare som kört loppet och kan berätta lite om vad vi ger oss in på? 

(Vi kommer inte att köra fatbike men jag hittade ingen annan bild för att illustrera inlägget. Den enda som fanns på både Erika och Sandra. Men fin är den!)

11

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: