Hempendlingen över skogen krävde en nödbar

Jag bor numer längre i från mitt jobb än tidigare. Så pass långt att det faktiskt kan kallas för pendling och så pass långt att det känns jobbigt att ta sig i väg. Men alldeles för kort för att ska vara försvarbart att ta bilen varje dag. Det är ungefär 7.5 km enkel väg via cykelbanor över Torvalla och Odensala. Runt 25 minuters cykling om man inte är alldeles för morgontrött.

Men jag har svårt att få in en bra rutin och har för det mesta tagit bilen. Har provat att springa hem en dag. Ett riktigt roligt sätt att ta sig från jobbet på men det kräver samåkning med Hasse. Springa både till och från jobbet är lite mycket just nu.

Och så jag jag haft massor av ursäkter. Som att det kanske är för halt utan vinterdäck, det ser väldigt ruggigt ut, jag har inte laddat lamporna, cykeldatorn och inte packat ryggsäcken och jag börjar jobba om en halvtimme och så vidare. Jag kan med andra ord vara väldigt bekväm men vill samtidigt vara en som pendlar till och från jobbet och drar sitt strå till stacken när det kommer till miljön och framförallt när dieseln kostar multum.

Men idag hände det! Inte av fri vilja fullt ut men eftersom bilen skulle in för montering av extraljus och att då två bilar kändes inte rätt. Jag bestämde mig för att passa på att cykla över skogen hem. Prova några av de nya vinterrundastigarna i övre Torvalla.

Vid gott mod trampade jag från Solliden och bort mot Lillsjön. Benen kändes helt okej trots att jag sprang ett kort och snabbt pass i går. Regnet hängde lite i luften och det drog lite kallt om låren. Visste att jag med all säkerhet skulle bli varm i skogen.

Jag tog några för mig nya stigar och kände ganska snabbt att jag var alldeles för lång på energi. En halvtaskig frukost ger inte sprätt eller ork i kroppen. Tackade mig själv för att jag har nödbars i cykelryggan. Livsnödvändigt för att ta sig hem i bland och i dag en räddning från att helt gå tom.

Men lite ny energi snurrade jag i skogen runt Gräfsåsen och fick åka några fina stigar innan jag sneddade över mumindalen hem. Nöjd över att både har pendlat och fått fin cykling åt jag lunch i soffan. Tänker att jag har tagit ett steg i rätt riktning i mitt tänkta pendlade till jobbet. Och ambitiös som jag i bland kan vara låste jag fast låset på jobbet och tänkte att det blir perfekt eftersom jag ändå ska ta cykeln till jobbet. Men jag jobbar ju inte fredagar….

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: