Jag börjar om igen med löpningen

Ett stort mål jag har haft under den långa knärehaben har varit att kunna springa igen. Så som med skidåkningen har löpningen gett mig mycket glädje och bra och variation i träningen. I fjol kom jag i gång. Så pass att jag faktiskt kunde springa långpass tills att foten började krångla. Den 22 november sprang jag för sista gången. Jag har inte vågat testa sedan dess och har bara för några veckor sedan inte känt något i foten.

I förra veckan var jag hos sjukgymnasten och fick grönt ljus att komma i gång att springa igen. Korta sträckor, inte mer än 2 km och i lugnt tempo. I söndags sträckte jag ryggen och fick glömma att komma i gång igen.

Men i dag kunde jag inte vänta längre. Ryggen skulle säkert göra sig påmind men jag ville testa. Vi behövde småhandla lite till lunch och jag var uppvärmd efter ett pass på trainern. Jag tog cykelryggan på mig och joggade i väg.

1 km dit med tom ryggsäck och 1 km hem med fylld ryggsäck. Två kilometer helt utan känning i foten och inte där den där stelheten som förr kom direkt efteråt. Kanske kommer smärtan i morgon som den brukade eller så gör den inte det. Det kändes riktigt bra och jag njöt de där 13 minuterna det tog att springa dit och och hem. Förhoppningsvis var det de första 13 minuterna av många framöver. Jag hoppas det!

0

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: