QOM, QOM kossorna

Stigfinnarturer blir inte alltid fullpottare. I bland blir det mycket dra-cykel-plaska-genom-myr-tur. Så idag. Men å andra sidan vet vi nu vart vi inte ska åka nästa gång.


Tanken var bra. Från stugan via skidspåret och stigen mot Bräckvallen. Därifrån ta stigen ned mot Klövsjö byväg. För kan kossor buföras längs med stigen bör vi kunna cykla. För kossor är inga bergsgetter eller?


Det började bra med en stig. Sen blev det sten och sten och…sten. Sten är hanterbart men inte efter en utkörning som i går och med trötta armar. Sen kom myren och det har regnat rätt bra här. Fotbad i 2 km.


Men så en bit in på stigen ned mot Klövsjö blev stigen superfin! Tjohoo vad tuff jag blev. Inga problem att åka utför. Men attans vad brant det var. Di där kossorna måste vara något alldeles extra som knatar upp.


Min utförskörning blev lite väl vågad och jag ramlade såklart. Smal stig och stora stenbumlingar fixar jag inte ännu.


Slutade i ett avgrundsvrål och svimningskänsla i blåbärsriset bredvid. Vurpan kom med på film…nu blev det som tur var bara ett skrapsår.


Stigen avslutades med en fin och mindre stenig utförslöpa innan vi nådde grusvägen. Där var di där bergskossorna. Lugnt ätandes i diket. Vilka atleter!


Jag var en hårsmån i från att bonka och längtade efter det planerade fikat på Stenugnsbageriet i Klövsjö. Kämpade meter för meter dit med skakiga ben. Då funkar inte deras kortläsare!? Den känslan att veta att jag måste upp för byvägen till Ica och ta ut pengar….


Med påfyllda depåer hade vi bara Torrvallen-backen att ta oss an innan vi var hemma. Kändes så där. 3,2 km och snitt på 5,4%. Helvetisk slakmota på ren svenska. Men plötsligt händer det! Jag putsade min tid med 1.13 minuter. Tror att det här med backar är en mental grej.

Så denna tur blir inget turtips. Den lämpar sig bäst med vandrarskor. Men vädret var fint!

0

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: