Storhogna har fått ännu en flowtrail

Det händer spännande saker på Storhogna. Alldeles nyligen blev ytterligare en flowtrail klar. Tidigare i somras färdigställdes en pumptrack bakom Storhogna M-huset och en liten flowtrail i barnbacken intill. Likaså fick Vemdalsskalet en flowtrail som jag nött många åk i redan. Nu står 800 meter grön flowtrail färdig på Storhogna. En led som slingrar sig upp genom lite fjällbjörkskog och vidare ut i liftgatan. Med sköna serpentinsvängar plockar man några höjdmeter innan man får ungefär 400 meter rolig utförsåkning med snäll lutning. Precis som på Vemdalsskalet är det Trail Solution som står bakom leden.

En flowtrail är en handbyggd led som är skapt för att skapa fart och fint flyt genom doserade kurvor, små rollers och snälla hopp som går lika bra att rulla som att få lite luft i. De här är gröna och har därför inga tekniska svårigheter. Man kan utan problem köra dom med en vanlig xc-cykel och med springcykel!

Det var extra roligt att uppförsycklingen fick bli så varierad och rolig även om det är går att trampa rakt upp om man får åka utför. Här kändes det inte att det gick uppför. Det hände något hela tiden. Det gör att man har roligt på väg upp och vill man kan få lite puls.

Även att de är tekniskt enkla så är de inte tråkiga alls. Tvärtom. Ju bättre man blir att ta kurvorna ju mer fart generar man. Att hoppa rollers i stället för at rulla är roligt och ger lite extra utmaning för den vane cyklisten. För mig är det en perfekt slinga att nöta teknik på. Nästan alldeles runt stugknuten. Eller åtminstone på fint avstånd för att bli lite varm innan!

Jag tror det här kommer bli riktigt bra och kommer att locka både barn och lekfulla vuxna. Vill man cykla lite mer än bara flowtrailen är den bra att kombinera med hotellslingan på ett par kilometer. I sådana fall trampar man hela vägen upp dit där anslutningspåret kommer och tar det bort mot hotellet.

Fler turtips i området och en beskrivning av hotellslingan finns här.

0

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: