Tre träningsprylar jag inte kan vara utan

misslyckad

Veckans tema i Hälsobloggsutmaningen är träningsprylar. Något som jag gillar. I bland gör de träningen lite roligare och är i de flesta fall en förutsättning för träningen i mitt fall. Jag är inte så mycket för träningskläder, det ska bara fungera och vara där. Då pratar vi inte om cykelkläder. De däremot är faktikst viktigare och roligare än vad vanliga kläder. Jag bryr mig inte heller om vad som är inne i träningsväg oavsett om det är kläder, träningsformer eller måste-ha-prylar. Oftast är jag hopplöst efter i det fallet.

Om vi bortser från det mest uppenbara när det handlar om vad jag gillar mest, min cyklar och mina skidor så finns det tre redskap (och ja, en av den ser jag som ett redskap i min träning även om det är en klocka) som jag inte kan vara utan. Tre saker som gör mig lite bättre och träningen roligare.

IMG_9205
Den där maskinen som jag lyckas ta ut mig i.
  • SkiErg- stakmaskinen som står i Omniarummet på Fristilen.  Ett bra grund i skidträningen innan snön kommer och en räddare i nöden när vädret ute inte tillåter skidåkning. Just nu bedrivs skidträningen på snö i stugan och bara på helger. Att då lätt kunna köra ett stakpass på en lunch eller en kväll i veckan är guld värt. Det inte alltid jag orkar transportera skidorna från Storhogna till Östersund. Det är inte alltid heller så att tiden räcker för lite längre stakpass heller. Jag gillar SkiErg:en även om jag stirrar in i en trävägg under tiden. Men tiden rinner i väg på ett helt annat sätt än när jag sitter på trainern hemma i vardagsrummet. Intervallerna är lika skitjobbiga men roliga att utföra.
IMG_7129
Jag är analysnörd.
  • Min garminklocka. Jag har i stort sett sedan någon gång 2007 använt mig av någon form av pulsklocka för att ha lite koll på min träning. När jag började cykla mountianbike och när jag började åka skidor inför klasskiern 2011 gick jag från polar till Gamrin för att komma åt gps-funktionen. Min gamla hängde med länge och självdog förra året. Helt plötsligt stod jag utan klocka. Hjälp tänkte, hur gör man nu? Ovant att inte träna efter puls och kunna grotta ned sig passet efteråt. Frånsett att det är lite roligare att kunna analysera sin träning efteråt, se rutter och segement i Strava, lägga upp intervallpass och ha lite koll på pulsen så funkar min klocka även som vanlig klocka under vardagen. Den har stegmätare vilket jag faktiskt har använt mer än jag trodde jag skulle göra. 920:an är bra. Och så har jag ju lovat en liten utvärderingen av den för sisådär hundra år sedan. Men det kommer!
IMG_5639
Det är inte hon i mitten som är träningsprylen.
  • Bosubollen (och för all del pilatesbollen). Den halva bollen längst fram. Ett redskap som jag i stort sett använder varje gång jag är i gymmet. Med den går det att göra de flesta övningar lite tyngre och utmanande. För balansen och corens skull. Jag skulle gärna vilja ha en egen hemma men inser att den tar för mycket plats. Övningar med bosubollen hittar du under min flik styrkeövningar om du är intresserad. Min dotter gillar dem också även om det inte är lika helhjärtat som mig.

Vill du har mer träningsprylsinspiration så kika in hos Anna och Malin!

Vad har du för träningsprylar du inte kan vara utan? Berätta gärna!

 

0

9 Comments

  1. Kan ju bara hålla med om klockan. Grymt bra! Bosubollen är ju bra om man vill jävlas med sig själv, det går ju att göra nästan vad som helst betydligt kämpigare med den… 🙂

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: