Vad bloggen betyder för min träning

Följer du oss bloggar i näteverket Bloggar om Hälsa har du redan tagit del av några av mina kollegors tankar kring det här ämnet. Maria berättar bland annat om vilket ansvar hon känner som hälsopedagog, pt och löpcoach i djungeln av träningsbloggar. Erika skriver om glädjen att kunna inspirera genom sin blogg och den värmen och stoltheten hon då känner!

Vad betyder mitt bloggande för min träning då?

Det här var inte ett så lätt ämne som jag först trodde. Jag har funderat, vänt och vridit både på ord och tankar. Det som jag kommer tillbaka till gång på gång är att bloggen egentligen inte betyder så mycket för min träning i sig. Jag hade med all säkerhet tränat som jag gjort och gör utan bloggen. Den är ingen morot för att komma i väg på ett träningspass. Träningen görs inte för att jag ska ha något att posta varje dag.

I bland får jag kommentarer om att jag verkar träna jämt vilket på sätt och vis är sant även om jag som alla andra ser till att ha vilodagar. Många av mina träningspass blir heller inga blogginlägg även om det kan uppfattas så av den som läser min blogg. Däremot lever jag och andas jag cykel. Det är ett av mina stora intressen liksom skidåkningen på vintern. Det färgar bloggen. Utanför det lever jag precis som du ett helt vanligt liv. Gör mycket mer utanför träningsbubblan som jag väljer att inte blogga om. Det som inte har något större läsarintresse.

I träningslivet i stort betyder dock bloggen mycket. Jag har träffat så många fina människor och knutit spännande kontakter. Jag har fått lära mig mycket, genom andras bloggar och inlägg som jag skrivit osom handlat mindre om min egen träning och mer om träning i allmänhet. Inlägg som jag gjort reserach inför. Det har öppnats dörrar till spännande äventyr som jag inte annars hade fått möjlighet att få göra. Som en multisportävling i höstas och en intervju om cykling i en tidning om Vemdalen för att nämna några exempel. Jag har vågat prova nya saker och känt att en av de äventyr jag hamnat i har kunnat inspirera andra. På det här sättet så har bloggen betytt en del för träningen.

Något som jag tycker är mer relevant är varför jag bloggar.

Det ämnet har jag berört förut och tankarna jag hade då stämmer överens med de som jag har i dag. Bloggandet har varit en resa i tiden, från blommor på balkongen till vad det är i dag. En resa som har utvecklat mig som person, i mitt skrivande och i min kreativitet. Det är ett tidsdokument som hjälper mig att minnas. Jag är stolt över min blogg, över att jag kan leverera ett innehåll och så oerhört glad över du läser. Över kommentarer och mejl jag får. Över alla fina ord och glad när kommentarer från er lär mig något, när ni skriver ned era tankar och lämnar eran syn på saker.
Min blogg har levt i 10 år och jag skrev inte för så längesedan om resan från 2006 fram tills nu och även i det inlägget om varför jag bloggar. Ett av de sista styckena sammanfattar mycket bra varför jag bloggar och i vilket syfte.

Var bloggen tar vägen i framtiden vet jag inte även om jag har en plan för den. Den kommer att fortsätta vara den blandning den är av träning och en del vardag. Den kommer alltid att vara min egen, mina ord, åsikter och ärlig. Jag tycker om att skriva och kommer att göra det så länge som jag har något att skriva om, något att berätta och någon som läser.

IMG_5661
En blogg är en minnesbank, av bilder och text som gör det lättare att minnas. Minnas de små ögonblicket just där och då.
1

7 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: