Välkommen 2020

Det har gått nästan två veckor in på det nya året. In på det nya decenniet. Det som börjat med regn, storm och snö som töar. Solen har inte visat sig så mycket men jag hann fånga en fin soluppgång och en stillsamt vacker solnedgång med månen över fjällkanten. Stillsamt har också den här ledigheten varit. Den som inte riktigt är över ännu. Jag har inte gjort särskilt mycket mer än försökt att åka skidor, lagt pussel och sett till att få många timmar sömn. På det sättet en bra start av 2020.

Jag har inte avgett några nyårslöften. Jag brukar inte göra det utan sätter ut en riktig för året som kommer. Med saker som jag vill göra, bli bättre på och få uppleva. Drömmer både stort och litet och tänker att det blir ett riktigt bra år det som kommer. Jag vet också att året med all säkerhet kommer att bjuda på både mot- och medgångar. Livet är ju så. Och det här året känns lite speciellt. Det är året när jag fyller 40 år. Knappt två veckor dit. Det är med blandade känslor jag tänker på det. Lite ångest över att åren rinner i väg och jag blir bara äldre utan att riktigt hänga med. Samtidigt hissnar det lite i magen när jag ser åldern i text. Det är ändå en respektabel siffra och den borde göra mig både erfaren på livet och gett mig klokskap. Samtidigt är jag fortfarande inte riktigt vuxen. Hursomhelst är åldern enbart en siffra. Även i år.

Det här året är också året när min dotter flyttade hemifrån. När jag inte längre har barn som bor hemma utan en vuxen dotter ett par kvarter bort. Jag har fått hälsa på i den lilla lägenheten och känt en sådan stor stolthet över henne. Samtidigt har jag gråtit. Det är dubbla känslor med andra ord.

Vad vill jag med 2020 då? Jo…

Jag vill göra 2020 till ett år av upplevelser. Ett år när jag samlar minnen mer än jagar placeringar i lopp. Jag vill testa mina gränser när det kommer träningen och cykellivet. Jag prova på att köra endurotävlingar och känna mig nöjd över att våga. Jag vill lasta cykel på taket och upptäcka nya ställen att cykla på. Fjäll och berg att dra cykel eller ta lift uppför och sedan åka utför. Jag vill våga mer och inte tveka lika mycket. Jag vill lära mig hoppa och ta de där lite svårare lederna och linjerna. Jag vill bli lite snabbare på stig och lite mer uthållig.

Jag vill också packa fikaryggsäcken och cykla fjällstigar och fina skogsstigar. Jag vill upptäcka mer av Norge, mer av deras natur. Både på cykel och kanske till och med i löparskor det här året. Och jag vill dela mina upplevelser med andra. Med vänner och med Hasse och kanske med nya bekantskaper. Kanske kanske är 2020 året då jag inte lastar cykel på taket utan har bobil? Vem vet?

Och så har jag tagit i hand med min vän som gillar att toura. Tagit i hand på att nu jäklar ska jag inte backa ur när våren kommer. Vi ska cykla norska landsvägar. Han lovar att det är fint och jag hoppas Hasse följer med.

Jag vill göra 2020 till ett år av mer kaffe utomhus. Eller mer av de där spontana fika eller matstunder vi gör. Det som vi var lite bättre på förr och fick lite fart i under hösten som gick. För det behöver inte vara krångligt att äta middagen någon annanstans än vid middagsbordet. För kaffet kan i bland vara en liten sprak i baken att komma ut. Så 2020 blir ett år av kaffe på fjälltoppar, vid sjöar, vid vindskydd och på fina platser runt om i Östersund. Ensam eller med vänner.

Jag vill fota ännu mer under 2020. Bli bättre på det som jag känner mig lite mindre bra på. Jag vill fota norrsken, mer fjäll och behärska landskapsfotot lite bättre. Jag vill ge mig tiden att lära mig mer, leka fram ett bättre bildseende och lägga lite mer tid till fotoredigering. Jag har utvecklats mycket under det här året och vill att utvecklas ännu mer nästa år. För fotograferandet har en bra effekt på mig. Det ger mig ro, jag får gå in i något och lägga andra tankar åt sidan. Jag får utlopp för kreativiteten helt enkelt.

Mer tid till att fota under 2020.

Jag kommer att ta hand om mig lite mer under 2020. Fram till sommaren kommer jag jobba 80% och ha fredagar ledig. Jag skrev om det här. Ett inlägg som egentligen sammanfattar nästa år bäst. Att gå ned i tid öppnar upp för fler äventyr, tid till fotograferande, tid till bildredigerande och tid för att bara vila också. Det här är kanske det största under 2020 och ett modigt beslut av mig. För det handlar ju också en del om ekonomi. Men jag kommer klara mig på lite mindre inkomst. Det finns annat att spara in på helt enkelt.

2020 blir ett bra podd och bloggår. Varken jag eller Elna planerar att sluta surra cykel i etern. I stället ska vi prova spela in podd med publik och ämnena sinar inte ännu. Tänk så otroligt roligt det har varit att utveckla poddandet med Elna. Mina fina vän!

Bloggen den hänger med in i nya året. Jag har även kvar saker att skriva om, saker jag vill berätta och dela med mig av. Jag gillar Instagram och det enkla snabba sättet att dela med sig av saker men bloggen är något annat. Något mer stabilt och tryggt. Här finns det skrivna ordet kvar!

Det här året vill jag ha flow. Det som Sara Rönne önskade mig i en kommentar för tag sedan. Det får vara nog med skador, brutna kroppsdelar och rehabilitering. Hej prehab och stark kropp. Hej ett år där jag kan genomföra saker jag vill göra oavsett om det är en tävling eller bara en tur på fjället.

För att hålla kvar flowet behöver jag vara stark inifrån och ut. Och jäklar vad jag ska satsa på det i år. Styrketräningen är redan en god vana och den hjälper mig att hålla. Framförallt nu när jag kört rehab så länge. Jag ska lyfta tungt, jag ska bli rörligare och smidigare och jag ska vara stark. Likaså ska jag vara stark mentalt i år. Säga positiva saker till mig själv. Flera gånger om dagen!

Så välkommen 2020, jag ska göra det bästa av dig. Jag ska göra precis som jag vill med det här året. Ge utrymme för saker som gör mig glad och får mig att må bra.

2020 blir mitt år. Jag känner det på mig. Jag ska bo i min kepa och solbrillor i sommar. För det gör man som 40-åring!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: