• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vistabanan – ett lyckopiller fångat på 4 minuters film!

Vistabanan – ett lyckopiller fångat på 4 minuters film!

Omslagsfoto: Elna Dahlstrand

Jag är så otroligt glad att Elna valde att visa mig Vistabanan i Kaxholmen, ett par kilometer därifrån hon bor. Elna beskrev banan som ett lyckopiller och jag kan inte än att hålla med. Det var släta fina stigar med sköna kurvor som ingav fart. Inga tekniska svårigheter utan bara rent och skärt flow. Så olikt stigar jag har hemma och så otroligt roligt. Banan är Sveriges äldsta tävlingsbanan om jag minns rätt av det Elna sa under turen.

Vi hade slitna ben och uppförsbackarna kändes men det gjorde ingenting alls. Utför gick det undan och jag hade ett härligt cykelpirr i magen. Elna har liknat slingan vid en berg- och dalbana. Nu släpper vi bromsarna hojtade hon och jag bara följde med. Branta knixar uppför avlöstes av lika branta utförslöpor och sköna i bland doserade kurvor. Det var verkligen en känsla av berg-och dalbana och lite slänggunga. Jag hade inte tid att tveka utan försökte komma i kapp Elna som tar kurvor på ett otroligt bra sätt.

Foto Elna Dahlstrand

Till och med de lite läskiga passagerna med branta kanter och lite väl höga höjder för mig som får ont i magen av sådant tog jag mig förbi. Inte helt orädd men utan att stanna och sätta mig ned en stund.

Vi körde två varv på den långa slingan och ett varv på den korta i alldeles för varma grader och var nog mer svettiga av värmen än av cyklingen. Vi avslutade med att krypa in i en hästhage för att få en av helgens finaste utsikter över Landsjön och Vättern.

Foto Elna Dahlstrand

 

 

Foto Elna Dahlstrand

Om inte kroppen hade varit så trött hade jag kunnat åkt många timmar till. Tänk vad mycket rolig cykel Sverige bjuder på. Tänk vilka pärlor det finns i skogspartier som man inte har en aning om. Det är det här som är så fint med cykling och att åka i väg någon annanstans. Jag får uppleva så otroligt mycket och mycket olikt det som jag cyklar dagligen. Samtidigt så tjoar någon som inte bor där jag bor över våra fina stigar här.

Jag hoppas att jag får chansen att visa upp mina pärlor där jag bor för Elna någon gång, och kanske även du som läser?!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: