• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Vlogg och blogg- Hingstrännet i Aspåsnäset

Vlogg och blogg- Hingstrännet i Aspåsnäset

Två av stans snabbingar, Olle och Olle.

Erik Albano bjöd in till en liten tävling på stigarna där han bor i Aspåsnäset. En tävling med ett riktigt roligt upplägg med hjälp av appen Strava. I appen kan man göra segment av stigar/slingor och du får en tid registrerat när du kör stigen och hamnar sedan på en resultatlista av dem som kört stigen. Det var det som var själva tävlingen i dag. Gemensamt rull till stigarna och sedan fullt ös för att få en sådan bra tid som möjligt. Ingen uppdelning av tjejer och killar utan alla tillsammans. Den som fick snabbast tid fick 1 poäng och minst antal poäng efter 12 segment kammade hem förstaplatsen. Upplagt för mjölksyra och hårdkörning med andra ord och ett roligt sätt att få se nya stigar. En liten dos allvar men mestadels lek. För att få lite tävlingskänsla blev vi ombedda att ta med egen nummerlapp.

Tävlingen lockade många happyiter och Erik prickade in en av sommarens finaste dagar när vi möttes upp hemma hos honom i Hingstdepån som gården heter i Aspåsnäset. Vi fick en kort genomgång av själva upplägget och lockades med ett saftkalas ungefär efter hälften av banan (fika och happyrides är sedan gammalt i stan). Sedan bar det i väg i samlad trupp och fullt race på första segmentet. Sedan rull till nästa. Efter det avvek två deltagare efter rambrott och sadelstolpebrott.

Reinhold, alltid lika glad!

Cissi körde hårt och fick fina tider.

Aspås bjöd på vacker utsikt. Den här grusbacken tog vi uppför. Mördarbacken som Erik kallar den för.

Segment efter segment avverkades och vi körde som vi inte gjort annat allihop. Rullade start och mjölksyra långt upp över öronen. Det blir ju lätt så när nummerlapp sätts på. Ett kort stopp för saft, bullar och kakor som Tessan, Eriks bakat och sedan mot Aspås för de sista avslutande segmentet. Som sig bör fick vi en mördarbacke på slutet som effektivt sög musten ur allas ben. Vi defilerade mot Eriks gård och samlades i gräset för att ladda upp passen till Strava och dela ut poäng. Vinnare av Hingstrännet 2017 blev Anders Önegård som verkligen visade vart skåpet skulle stå. Cissi noprade en QOM (snabbaste damtid) på ett segment och hon körde riktigt fint i dag. Nöjda åkte vi hem och konstaterade att vi fått ett grymt träningspass i benen och för min del försvann all träningsvärk efter löpturen i går.

Hingstrännets deltagare i premiärupplagan. Saknas på bild gör Martin, Ralf och Anton. Foto Tessan.

Resultat av dagens tävling lyder;

1. Anders Önegård, 15 p
2. Olle F, 35 p
3. Hasse G, 50 p
3. Anders B, 50 p
5. Helena E, 57 p
6. Jocke E, 64 p
7. Stefan E, 69 p
8. Olle E, 90 p
9. Cecilia N, 111 p
10. Reinhold S, 115 p.
11. Cecilia S, 126 p
12. Nils R, 139 p
DNF Anton Enqvist
DNF Martin Mattson
DNF Ralf Jönsson
DNF Lars Stener

Om ni är nyfikna så har jag klippt i hop en VLOGG av dagens race. Lite längre än vanlig, runt 8 minuter men det går att spola framåt om man vill! Jag ber om ursäkt i förväg för ett par svordomar.

Tack Erik och Tessan för ett kanonarrangemang och ett befriande sätt att få köra slut på sig! Det här var riktigt riktigt roligt. Prova ni med kompisgänget. 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: