Berget har tinat fram och lederna är i fint skick!

Det är lika facinerande varje år hur fort snön smälter. Vi fick ju ett rejält bakslag i slutet av april. Det snöade i flera dagar och snön la sig och blev kvar. Innan hade snösmältningen kommit i gång och lite stig hade tinat fram. Det kändes tröstlöst och att det skulle gå att åka på berget i maj kändes lika tröstlöst det med. Men när det väl börjar smälta går det undan med besked.

Så pass att det var åkbart på berget i lördags och inte enbart Ladängens dh-bana som tinar fram först och nöts om om igen av stans utförsugna cyklister. I lördags var faktiskt det mesta åkbart även om jag inte körde alla lederna när Filippa Ring bjöd in till race-simulering. Det var en del i hennes träningsupplägg och hon ville sällskap. Upplägget var enkelt. Köra lugnt uppgör och köra fort utför. Som ett race helt enkelt. För min del skulle det bli en bra kickstart att komma i gång, dels att åka utför och att göra det på endurohojen.

Jag mötte upp Filippa och ett gäng cyklister till vid badhusparken på lördagsmorgonen. Jag hade som mål att vara med ungefär 3 timmar innan jag skulle behöva avvika för barnkalas. Jag hann med en led i Böle innan jag fick lägga i en extra växel över Vallsundsbron för att hinna till kalaset i tid. blev roliga timmar och ju längre jag höll på desto tryggare blev jag på cykeln igen. Det var också skönt häng och är alltid roligt att få träffa nytt cykelfolk.

Höjdpunkten blev ändå, bortsett från att få köra en torr och från Skråbana var den lilla kille som sålde fika längs med byvägen. Han gjorde sig en slant när ett gäng fikasugna cyklister stannade till.


I går blev det ännu mer bergs-och cykelkompishäng när ÖCK bjöd in till städning av berget med korvgrillning och kaffe. Lederna skulle krattas, sopas och göras i ordning för att vara i fint skick till liftens öppning på tisdag. Vid nio mötte var vi ett stort gäng som möttes upp vid Frösötornet. För mig som är ny i klubben sedan i fjol var det många nya ansikten och en sån här dag är perfekt för att lära känna lite nya cykelvänner. Jag och Hasse följde med på leden Görans och krattade upp den i toppskick. Vi avslutade med korvgrillning och jag kände mig mer cykelpepp på länge. (Tills jag tittade på värderleksrapporten som lovade stora mängder regn på tisdagen och snö på onsdagen)

Jag ville gärna köra lederna innan det utlovade regnet skulle komma och testa att köra leden Görans nu när den är i riktigt fint skick. Så vi tog en lunch på berget Hasse och jag. Han på sin nya Orbea och jag på Fujin. Tre åk mäktade vi med i värmen och plockade över 300 höjdmeter på mindre än en mil. Det blir mycket transport för lite cykling när liften inte går.

Jag körde Görans med stort självförtroende och det kändes bra. Farten finns inte där riktigt ännu och jag bromsar lite för mycket. Men det brukar släppa bara jag får köra några vändor.

Det blev en fin lunch och jag hoppas innerligt att regnet inte blir så kraftigt och bara blöter upp lederna lite. Vi får se, sommaren är lång och berget hinner torka upp flera gånger till!

2

One Comment

  1. […] Tidigt i våras innan jag hade kört utförs för första gången i år hängde jag med Filippa Ring på ett av henens förberedande pass inför kommande tävling. Det var ett roligt och bra upplägg och gav en känsla av endurorace. Fokus låg på att hålla pulsen nere vid klättringar och transport till utvalda sträckor för att spara energi och sedan köra hårt på sträckorna. Det blev en kickstart till bergets leder för mig den gången. […]

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: