November blev så mycket bättre

Det handlar många gånger om mindset. Om att försöka se på saker med lite andra ögon än vanligt. Det hjälper inte alla gånger men i bland blir det lite lättare. Kommer ni håg inlägget jag skrev om att det är svårt med november? Ett inlägg som inte var så glatt och pepp utan mer ett konstaterade att jag har svårt på hösten. I samma veva skrev Elna ett fint inlägg på novembertemat men som ingav hopp och gav pepp. Vi pratade om novemberpepp och depp i ett poddavsnitt.

Jag skrev också i mitt inlägg att jag skulle försöka sätta lite extra guldkant på årets i mitt tyckte mörkaste månad. Jag punktade upp några saker jag såg framemot och ville göra. Jag kan faktiskt pricka av dem alla bortsett från att det aldrig blev någon resa ned till Elna och vårt cykelpoddläger.

Jag har sett till att tagit de där dagliga halvtio- eller lunchrastpromenaderna oavsett väder. Sett till att fått viktigt dagsljus nu när dagarna bara blir kortare och kortare. Jag har när det har fungerat med jobbet tagit lite längre lunchraster för att kunna cykla i dagsljus och suttit över lite på jobbet på eftermiddagen.

Jag har bakat lite mer och vart ute och fotograferat en hel del. Mörkerfoto både med Sandra och Hasse. Så har jag också tagit ett par uteluncher på fik innan det blev skärpta råd. Efter det köpt med mig en sallad och suttit nere vid sjön på luchrasten.

Novemberljuset har varit fantatiskt i år.

Vi har sett till att ägna helgerna åt att vara ute. Det har känts som det varit ännu viktigare när det mesta av ens tillvaro sker inom lägenhetens väggar. Det är numer jobb, gym och privatliv i ett som Sandra sa.

Vi har ätit lunch på frusna myrar, i skogen och vid Forsaleden. Fina helgdagar med gaskök kameror och massa fint snack. Nu senast ett par timmar vid Tunsveds naturreservat strax utanför Pilgrimstad tillsammans med Robin och Sandra. Vi kom aldrig in i själva reservatet bortsett från en kort promenad strax innan det blev mörkt. I stället gick vi upp på ett hygge strax intill. När vi kom upp möttes vi av en vacker dimma som sjönk och steg om vartannat. Frosten var tjock på träden och på marken och det var otroligt vackert. Vi blev kvar där uppe i novembersolen som värmde. Vi lagade lunch, drack kaffe och glögg. Enkla saker som ger så otroligt mycket energi och livslust.

I stället för att resa söderöver åkte jag och min dotter på en minisemester till en del av Jämtland vi inte varit till förut. Besökte Hällingsåfallet som jag ska skriva lite mer om. Vi fick dagar som även de gjorde mig glad och gav november lite mer guldkant.

Jag har också cyklat mycket den här månanden och är glad över alla dagljustimmar som november har gett mig. Fin stigcykling i Böle, långa pass, korta pass och det allra senaste när Frösön bjöd på en av höstens finaste turer. En sådan där lite blek novemberdag när dimman lättade sent över stan och solen färgade båthamnen på Frösön lätt gyllenbrun. Då är minsann min hemstad smärtsam vacker!

Jag har samlat på minnen den här månaden och många inlägg ligger i utkastmappen. Jag tog mig igenom årets mörkaste månad igen. Och den här gången med mycket mer glädje än förut.

Däremot blev dagarna i stugan inga alls under november. Men jag har följt fjällnovember från sidan om via sociala medier. Sett Carolines fina bilder och texter. Hennes senaste inlägg bjuder på fina bilder! Hon har äntligen börjat blogga om livet i Vemdalen så in och kika!

Hur har ditt november varit?

2

4 Comments

 1. Härligt att din November blev bättre än du tänkt 🙂
  Det är nog i mångt och mycket en fråga om inställning och förväntningar. Min november blev inte alls vad jag hade tänkt mig, men det får vara ok.
  Läste ett uttryck en gång som jag bär med mig i mycket jag gör numer: ”Om det är något du inte gillar, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din inställning”.
  Ha en strålande December!

  • Det uttrycket var en fint sådant och något jag också tar med mig! Tack för den 🙂
   Jag tror också att det handlar om inställning även om allt inte blir som man tänkt alla gånger. Jag hoppas du får en fin december!

 2. Tänk va mycket man kan förändra bara med tankens kraft! Jag har också förändrat november, på mitt sätt. Med sköldkörtelsjukdom är man konstant trött men kanske ännu mer i de mörka tiderna. Jag har alltid tyckt att det varit pest och pina men i år försökt landa i det och vila mer istället. Tända ljus, göra upp en brasa, läsa bok, sova, titta på tv. Något som jag inte direkt gjort i överflöd i mitt liv tidigare.

  • Eller hur! Vad bra att du kunde göra det, jag tror vila kan vara lika viktigt som att komma ut och göra massa saker, speciellt om man annars är i gång med mycket hela tiden!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: