Ett par ord till dig som börjat cykla

börjat cykla

Nu är det dags igen för cykelpepp signerat mig, Elna Dahlstrand och Sara Rönne! En månad går fort och vi är precis inne i våren och den fina tiden för cykling som väntar. Det är vårt fjärde inlägg tillsammans och är du nyfiken på vad vi skrivit om tidigare hittar du mina tre tidigare inlägg här:

5 saker jag inte visste om cykling innan jag började cykla
– Cykliga sommarminnen
– Fyra cykelrundor jag längtar till

börjat cykla
Cykel förenar och nya kontakter skapas!

Först och främst, välkommen till den roligaste träningsformen som finns oavsett om det är i skogen, på landsvägen eller i Bikeparken du kommer att hänga!

Du har så mycket roligt framför dig. Du kommer att utvecklas och testa dina gränser, gång på gång. Visst kommer du att misslyckas i bland, gå på nitar, ramla, skrapa upp dina knän eller få oljeränder på dina vader. Säkert kommer du att göra vad vi kallar en spd-vurpa. Ramla i låg fart och inte komma loss från pedalerna. Det gör i stort sett alla. Du kommer att få mjölksyra i låren och kanske i armarna, du kommer att bli svettig och flåsig. Lika många gånger kommer du att ha flow, känna dig som den bästa i hela världen. Känna att det går så lätt att du knappt blir andfådd. Du kommer att känna frihet och lyckokänslor och kanske gråter du av glädje när du klarade det där målet du kanske redan nu har satt upp.

Lova att inte skrämmas av cykelvärlden med sina konstiga regler. Det spelar ingen roll om dina strumpor är randiga eller om du struntar i att matcha dina cykelkläder. Du behöver inte cykla med baggyshorts och rygga i skogen eller vara superaerodynamisk på racern.  Det är helt okej att bara cykla precis som du är och vill!

Var inte rädd för cykeln, det är bara att trampa och växla. Den behöver inte vara av värsta sorten, den nyaste eller den den lättaste. Går den sönder, får du punktering eller växlarna rasslar kan du alltid lämna in den innan du lärt dig hur du gör själv. Se den som din kompis, din bästa lekkamrat i vår och sommar. Ta hand om den, tvätta den efter varje gång så håller den länge!

Våga cykla med andra. Hitta grupper som riktar in sig på nybörjare. Det finns både klubbar och oorganiserade gäng som cyklar för att det roligt. Du blir väl omhändertagen och lär dig så mycket när du cyklar med andra. Cykling är socialt och du hittar med all säkerhet många nya vänner. Vänner med samma intresse som dig själv.

Så till dig som precis har börjat cykla, återigen ett stort välkommen och låt den här sommaren bli den roligaste i träningsväg!

Visst är det fint med ännu mer peptalk? Kika in hos Elna och Sara och läs deras ord till just dig!

1

10 Comments

  1. Tack för pepp! Jag som har en ganska oanvänd MTB i garaget (present från sambon som hoppades jag skulle börja cykla) hoppas jag ska våga mig ut lite i sommar. Jag är ju mer en trygg racertjej annars.

    • Det tycker jag att du ska våga göra! Vad kan egentligen går fel? 🙂 Jag var också en ”trygg racertjej” tidigare . Sedan är mtb för racerbenen riktigt bra!

  2. Åh, men nu vill jag cykla, vill vara frisk!!! Köpte en landsvägscykel i vintras, längtar till jag ska ut på cykeläventyr! 😀

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: