Förra vintern skrev jag en uppskattad serie om längdskidåkning. Både för klassisk åkning och skejt. En serie som vände sig till dig som var nybörjare och kanske skulle åka ditt första lopp. Jag tänkte fortsätta med ett par extra temainlägg även den här vintern. Jag själv cyklar inte enbart, inte vintertid i alla fall. Då består det mesta av min träning av längdskidor och det är något som jag verkligen tycker om och aldrig skulle kunna byta bort för mer cykelträning. Dessutom ger skidåkningen, framförallt skejten bra träning som jag har nytta av när cykelsäsongen på allvar drar i gång. Hjärtat får jobba, benen får sitt och jag får vara ute länge.

Det kan vara en djungel med skidor, allt från vad man ska köpa till hur hur man på bästa sätt tar hand om sina skidor. Eller hur man vallar och hur man ska klä sig på vintern. Eller hur man laddar upp inför lopp. Det var sådana frågor som jag tog upp förra vintern och frågor som jag själv letade när jag var alldeles ny och även i dag gör. Man blir aldrig fullärd.

Säsongens 2017/2018 första inlägg i skidtemat blir det här. En samling av de inlägg som jag skrivit tidigare. Du hittar dem även i högerspalten om du lätt vill komma åt dem. Alla inlägg om skidor hamnar inte under temat.

De som inlägg som finns från förra året; 

Kanske har du någon fråga om skidor, utrustning, teknik etc så ställ dem gärna! Det är kanske något du vill läsa lite mer om och som jag inte skrivit om redan.

0

4 Comments

 1. Catharina Mabon Tomic november 18, 2017 at 14:01

  Hej Helena, vad perfekt! Har på min bucketlist denna vinter att komma igång med min längskidåkning. Så skall läsa alla dina inlägg. Supertack! Och du inspirerar mig också med att cykla, kör mtb, men inte på stigar, men kul att se vad du och din familj hittar på tillsammans på cykel. Just ja, har också på vinterns bucketlist att köra lite fatbike, tack vare dig! Tack för alla inspiration!! / Catharina

  Reply
  1. Helena Enqvist november 20, 2017 at 10:02

   Hej! Vad roligt att jag inspirerar dig 🙂 Men ja! Prova fatbike, det är så roligt, det blir mer utflykt än cykling och ett fint sätt att vara ute vintertid.

   Lycka till med skidåkningen!
   Helena Enqvist recently posted…BloggsvepetMy Profile

   Reply
 2. Joakim Ramqvist Hallin november 18, 2017 at 18:56

  Tack för bra inlägg, 👍.. Min skidprem blev i mån i Högbo bruk ”payandski”.. 💪🎿👌..

  Reply
  1. Helena Enqvist november 20, 2017 at 10:06

   Tack! Payandski, är det lite som put and take vid fiske? Man betalar och kör?
   Helena Enqvist recently posted…BloggsvepetMy Profile

   Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge