Lofsdalen Bike Weekend- Fjällcykelfest kom och häng!

I samarbete med Lofsdalen Bike Weekend

Det bubblar av cykling den här sommaren och en ny uppstickare är Lofdalens Bike Weekend – fjällcykelfest. Ni som har följt mig vet att mitt hjärta klappar lite extra för just Lofsdalen. Det var där jag åkte downhill för allra första gången, där jag kört Lofssjön runt på mtb och känt mjölksyran i benen upp mot det som i dag är fjällparken. Då fanns inte så mycket mer än vandringsstigar intill Bikeparken. Några år senare började bygget av en av de i mitt tycke bästa trailcentren i landet.

I fjällparken och på södra sidan sjön med sin fina led Stenrutsleden har jag haft mtb-läger med vännen Eszter. Där har jag också cyklat med vänner. I fjol testade vi den allra nyaste leden runt Hovvärken och den makalöst vackra och roliga leden ned för berget med start bakom liften.

Därför är det extra roligt att det blir en helg full av cykling, skönt häng, utställare, livemusik, uppvisningar och mycket mycket annat. Helgen den 11-13 juli går fjällcykelfesten av stapeln. Just när sommarfjället är som finast. Jag hoppas det blir en helg av många tillresta cyklister, stora som små. Dessutom är jag jätteglad att få höra North Lake Shivers: De kommer spela på torsdagskvällen den 11:e juli uppe vi Hjärtat. jag var lite ledsen över att deras spelning här hemma på cafet Lon var samma helg som Fjällcykelfesten tills jag såg schemat. De spelar skön countrymusik och är precis i starten av sin karriär!

Vyn från den svarta leden Bulleribock! Magisk!

Det är också roligt att kunna berätta att jag kommer vara en del av cykelfesten. Jag ska nämligen hålla clinics och guida en tur på Vildmarksleden. Jag ser framemot att få träffa nya och gamla bekantskaper, snacka cykel, peppa och dela med mig av lite teknikverktyg som gör cyklingen i parken roligare och lättare. Dessutom visa upp den otrolig fina vildmarksleden och de bästa Instafotoställerna.

Bortsett från att hålla clinics vill jag få några åk i Bikeparken under helgen som också är en del av fjällcykelfesten. Jag vill också hinna med att köra den där fina leden Walkie Talkie från toppen av Hovvärken.

Mer detaljer med schema och tider kommer så småningom på hemsidan. Men boka av den här helgen i kalendern och åk till Lofsdalen och häng.

Vill du läsa på lite om cyklingen i Lofsdalen?

Vill du läsa på lite innan ditt besök? Jag har skrivit en del om den fina cyklingen som byn bjuder på.

Läs om Lofsdalen fjällpark som bjuder på MTB i världsklass. Med leder som verkligen passar alla. Från gröna lätta leder till svarta svåra.

Läs om Stenrutsleden – snäll fjällcykling med makalöst fina vyer. En led som är lite krävande uppför med som belöning får man fin cykling nedförs. En led som du får köra e-bike på!

Läs om Lofsdalen bikepark- fjällnära och familjär downhill.

Hoppas vi syns!

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: